כך קוראים דוחות שנתיים - רובי תכנון פיננסי

מאת רובי תכנון פיננסי
6060 צפיות

הדוח התקופתי הגיע! אבל איך קוראים אותו?

לאחרונה ודאי קיבלתם במייל, בסמס או בדואר דוח תקופתי עבור קופות הגמל, הפנסיה, ההשתלמות, הגמל להשקעה או החיסכון לילד שלכם. הדוח מכיל מונחים מקצועיים, שאינם מוסברים על גבי הטופס עצמו.
הדוח השנתי מקרן הפנסיה וקופת הגמל הוא הדרך הקלה ביותר שלך להכיר את הכיסויים הקיימים ולגלות מה עבר על החיסכון שלך בשנה האחרונה.
ריכזנו עבורכם מספר טיפים שיסייעו לכם להבין את הנתונים

מידע אודות רכיבי השכר

בראש ובראשונה, הדו”ח השנתי מרכז עבורכם מידע אודות רכיבי השכר בגינם אתם מפקידים לחיסכון הפנסיוני ובעזרתו תוכלו לוודא כי כל ההפקדות אכן מופיעות בחשבונכם.
אתם והמעסיק מפקידים כספים לקופות השונות בהתאם לרבדי שכר שונים: שכר בסיס/שעות נוספות/החזרי הוצאות. הדו”ח השנתי הוא הזמן שלכם לוודא שכל ההפקדות אכן תואמות את הפקדות השכר שהפקדתם בפועל, ובהתאמה, תוכלו לשנות סוג מוצר להפקדות בהתאם לצורך. חשוב לשים לב כי רכיבי שכר שמופקדים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה אינם כוללים הגנה למקרה אובדן כושר עבודה ופטירה.

בחלק זה בדו”ח, התמקדו בסך ההפקדות הנמצאים בחשבון, לעומת סך ההפקדות שהפקדתם בפועל.

האם יש לכם כיסוי ביטוחי לעניין אובדן כושר עבודה ופטירה ומהם סכומי הביטוח?

מסלול הביטוח הוא שקובע את גובה סכומי הביטוח למקרה אובדן כושר עבודה ופטירה.
זהו הזמן שלכם בשנה לוודא כי המסלול שבו אתם נמצאים, אכן מתאים לצורך האישי שלכם, ובהתאמה, לשנות מסלולי ביטוח בהתאם לצורך! בדקו את מסלול הביטוח בקרן הפנסיה ואת סכומי הביטוח בביטוח מנהלים- וודאו כי הסכומים המבוטחים מעניקים הגנה מספקת לכם ולמשפחתכם ואם לא – זה הזמן לשנות בהתאם!

בחלק זה בדו”ח, התמקדו בתנאי הביטוח בו אתם נמצאים, מה הוא מעניק לכם והאם המסלול תואם את אורך חייכם בפועל.

באיזה מסלול השקעה אתם נמצאים והאם הוא תואם את טווח, רמת הסיכון ומטרת ההשקעה שלכם?

הדו”ח השנתי מרכז עבורכם גם את מסלולי השקעה והתשואות שלכם – הכספים שהפקדתם מושקעים בשוק ההון וצוברים רווחי השקעה בהתאם למסלול ההשקעה שבחרתם.
בדקו כי המסלול בו אתם נמצאים אכן מניב תוצאות אופטימליות, ובמידה ולא, בחרו מסלול ההשקעות חדש בהתאמה לרמת הסיכון המתאימה לכם, ובחנו את התשואה שהשיג הגוף המנהל לעומת גופים אחרים.

בחלק זה בדו”ח, התמקדו בתוצאות מסלול ההשקעה בו אתם נמצאים ובביצועים בחודשים האחרונים, במטרה לוודא שאתם אכן נהנים מביצועים אולטימטיבים.

מהם דמי הניהול שאתם משלמים?

אתם משלמים 2 סוגים של דמי ניהול לגוף המנהל: דמי ניהול מההפקדה החודשית, ודמי ניהול מסך הצבירה.
כדאי להתמקד בדמי הניהול אותם אתם משלמים ובמידה והם מקסימליים – תוכלו לבדוק הוזלה. בדקו האם דמי הניהול שאתם משלמים אכן תואמים את הטבות דמי הניהול שהובטחו לכם באמצעות עבודה אצל מעסיק או באמצעות סוכנות הביטוח – זה הזמן שלכם לוודא שאתם ממצים את ההטבות שהובטחו לכם.

בחלק זה בדו”ח התמקדו בתנאים של מסלול הניהול שלכם במטרה לוודא שאתם מקבלים את כל התנאים, ההטבות והפרמטרים שהובטחו לכם.

האם יש הוצאות נוספות שאתם משלמים?

“הוצאות ניהול השקעות” זהו מרכיב המשולם בנוסף לדמי הניהול הקבועים מהפקדה ומצבירה, מדובר בהוצאות שמעביר הגוף המנהל לידי גופים חיצוניים עבור ניהול השקעות והן מוגבלות בתקרה של עד 0.25% מהצבירה. מדובר בהוצאות אחידות לכל העמיתים ונקבעות בהתאם למסלול ההשקעה שלכם.
מכיוון ואתם מקבלים תשואה נטו בניכוי הוצאות דמי ניהול, בחנו את הקופות שהשיגו את התשואה הגבוהה ביותר ולא את הקרן שגובה את הוצאות ניהול ההשקעות הנמוכים ביותר.

בחלק זה בדו”ח, התמקדו בתשואות שלכם במטרה לוודא שאתם נמצאים בקופה המעניקה לכם את התשואה הטובה ביותר.

האם כל התנועות נרשמו בחשבונכם?

טבלה ב’ בדוח מרכזת את התנועות בחשבון מתחילת השנה- הפקדות, פדיונות, העברות, עלויות ועוד
חשוב לבדוק שכל התנועות נרשמו כסדרן- במידה והעברתם כספים מקרן אחת לקרן שניה יש לבדוק שהסכום שעבר בין הקרנות אכן מופיע בדוח. בנוסף הטבלה מציגה את העלויות בפועל של הכיסויים הביטוחים ודמי הניהול ועוד מידע רלוונטי וחשוב.

בחלק זה בדו”ח, התמקדו בתנועות שביצעתם בחשבון, לימדו על אופי הפעולות שביצעת ובחנו בעזרת הטבלה את העלויות ששילמתם בפועל.

איך נוכל לדעת איפה  נמצאים החסכונות הפנסיונים שלנו?

לעתים קרובות לאנשים יש קרנות פנסיה שנפתחו עבורם בעבר והן נשכחות מכל מיני סיבות וכך יוצא שרובנו אינם מודעים לקיומן בכלל. לכן כדאי בהחלט להתחיל באיתור אותם חסכונות פנסיוניים נשכחים ולמנף גם את הכספים שיש שם. מומחה בתחום, יבצע עבורכם בקלות את הליך איתור החסכונות, ויוודא שגם בחלק זה, אתם ממצים את הזכויות שלכם וממנפים את הכספים שלכם למקסימום האפשרי.

מצאתם חוסרים או מעסיקים שלא מצוינים בדו”ח? יש לכם שאלות נוספות בדבר ייעול החסכונות הפנסיונים שלכם? צוות המומחים שלנו מחכה לכם ממש כאן

Tags: , ,