תכנון פיננסי מוצלח

מה זה?

תכנון פיננסי

תכנון פיננסי נועד כדי לסייע לחוסכים לפנסיה להתאים את מוצרי החסכון למאפיינים האישיים שלהם וכולל ניתוח של רמת הסיכון המועדפת, מסלול ההשקעה המתאים, מאפייני המוצר לחיסכון וניצול מירבי של הטבות המס בכל אחד מהמוצרים. פגישת התכנון הפיננסי מתבצעת על ידי בעל רישיון פנסיוני שימליץ על מוצרי החסכון וההשקעה המומלצים עבור הלקוח, או לחילופין ימליץ על ביצוע שינויים במוצרים קיימים. המתכנן הפיננסי יבצע איפיון צרכים בהתאם לסטטוס המשפחתי וההעדפות האישיות של החוסך, יבחן האם הכספים מנוהלים בצורה נכונה, את עלויות דמי הניהול, רמת הסיכון במוצרים. והאם ניתן לנצל טוב יותר את הטבות המס.

תכנון פיננסי

יצירת עצמאות כלכלית

ניהול מקסימלי של הטבות מס

החוסך נהנה מהחזרי מס על ההפקדות השוטפות

התאמה אישית

מתאימים עבורך את רמת החשיפה של הכספים לשוק ההון

about

מגוון מסלולי השקעה

לבחירתך מסלולי השקעה רבים, עם אפשרות למעבר בין המסלולים בכל עת וללא תשלום מס.

ניהול השקעות וחיסכון

מתן פתרונות השקעה מגוונים לניהול נכסים פיננסיים ופנסיונים שתכליתו לבנות תמהיל השקעות ממוקד  בהתאמה אישית לצורכי החוסך

 

שאלות ותשובות

למה צריך תכנון פיננסי?

מטרת התכנון הפיננסי היא להביא את החוסך למקסימום צבירות וחסכונות – לכן מומלץ לתכנן היטב את כלל הפעולות הנדרשות לאורך שנות החסכון: בחינת התשואות, דמי הניהול, ניצול הטבות מס, התאמת רמת הסיכון בהשקעות ועוד.

מה עושים בפגישת תכנון פיננסי?

 שפע האפשרויות יכול לבלבל. תכנון פיננסי כדאי לבצע על ידי בעל רישיון באופן אובייקטיבי ובהתאם לצרכים הספציפיים שלכם. לפני הפגישה יפנה המתכנן הפנסיוני למסלקה הפנסיונית ויקבל מידע אודות מוצרי החסכון הפנסיוני המתאימים עבורו. בפגישה עצמה תיעשה בדיקה על יתר מוצרי החסכון וההשקעה שמנוהלים על ידי החוסך, רמת הסיכון והצרכים האישיים והמשפחתיים של הלקוח. במידה ויש צורך בביצוע שינויים במוצרים הקיימים, או במעבר לחסכון במוצרים חדשים – ימלא המתכנן עם הלקוח את המסמכים הנדרשים וידאג לביצוע מול חברות הביטוח ובתי ההשקעות.

מתי מומלץ לבצע תכנון פיננסי?

מומלץ לבצע פגישת תכנון פיננסי כבר עם הכניסה למעגל העבודה והתחלת הפקדות לחסכון. בכל שינוי משפחתי או כלכלי, מומלץ להיפגש שוב עם מתכנן פיננסי על מנת שיתאים באופן מיטבי את ניהול הכספים עבורכם.

האם שינוי מסלול השקעות כרוך בתשלום מס?

חוקי המס מגדירים באילו מוצרי השקעה יש צורך בתשלום מס הכנסה ו/או מס על הרווחים. שינוי מסלול השקעות אינו כרוך בתשלום מס וניתן לעבור ממסלול אחד לשני ללא מגבלה. תשלום מס רווחי הון יהיה רלוונטי רק כאשר החוסך מעוניין למשוך את הכספים מהקופה.

האם במוצרי חסכון פרטיים זכאי החוסך להטבות מס?

עבור כספים שנצברו בתוכניות פנסיוניות (פנסיה, קופת גמל, קרן השתלמות, ביטוח מנהלים) זכאים החוסכים להטבות מס בזמן ההפקדה ובמקרים מסוימים גם בזמן משיכת הכספים.
לגבי כספים שנצברו במוצרי חסכון והשקעה פרטיים – קיימות הטבות מס בהתאם לגיל, וסטטוס הלקוח.
חשוב להכיר ולדעת מהן ההטבות במוצרים השונים ובהתאם לבחור את סוג הקופה לחיסכון

האם אוכל לבצע ניוד בכספי החסכון שלי בין חברות שונות?

כדאי להכיר את ההבדלים בחוקי הניוד בין התוכניות השונות:
משרד האוצר קבע כי ניתן לנייד ולהעביר כספים שנצברו בתוכניות פנסיוניות מחברה אחת לאחרת (פנסיה, קופת גמל, קרן השתלמות, ביטוח מנהלים). בתהליך הניוד מועברות כל הזכויות המקוריות של החסכון כולל העברת הוותק של הקופה המקורית.
לעומת זאת, כספים שנצברו במוצרי חסכון והשקעה פרטיים (תיק השקעות, פוליסת חסכון, השקעות אלטרנטיביות) – לא ניתן לנייד מחברה לחברה. במידה והחוסך מעוניין בשינוי בגוף המנהל של הכספים – יצטרך לבצע משיכת הכספים והעברתם לגוף החדש.

כדאי לדעת

המומחים שלנו מסבירים